Διακοπή πάνας - Quit diaper

σε MAnna Mia
Διακοπή πάνας - Quit diaper

Κι έρχεται εκείνη η στιγμή κοντά στα 2 χρόνια του παιδιού πουξεκινάει η επιχείρηση "διακοπή πάνας". Τι μπορείτε να χρησιμοποιήσουμε; Τι κάνουμε πριν και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας;

Διακοπή πάνας! Όσο ακατόρθωτο εγχείρημα κι αν φαίνεται αρχικά, είναι σίγουρα κάτι το οποίο επιτυγχάνεται! Τα πιο σημαντικά "εργαλεία" που θα χρειαστείτε είναι: υπομονή και καλή διάθεση!

Αυτό που είχαμε συνεχώς στο μυαλό μας, όταν ξεκινήσαμε τη διαδικασία για να κόψουμε την πάνα στο παιδάκι μας, ήταν ότι είναι κάτι που του ήταν εντελώς πρωτόγνωρο. Κάτι τελείως καινούριο! Με το να μη φοράει πάνα έκανε ένα τεράστιο βήμα στον κόσμο των μεγάλων! Ο κόσμος που είχε πλάσει στο μυαλουδάκι του μέχρι τότε γκρεμιζόταν. Εβλέπε μια άλλη πραγματικότητα. Εκείνες τις στιγμές που το παιδί δεν μπορούσε να καταλάβει τι συμβαίνει ήμασταν εμείς εκεί δίπλα του να του δείξουμε, να του εξηγήσουμε, να το παρηγορήσουμε και να πάνω από όλα να το καταλάβουμε!

Η διαδικασία ξεκίνησε αρκετούς μήνες πριν. Μάρτιο μήνα αγοράσαμε σκαλάκι και καθισματάκι τουαλέτας και τα είχαμε σε σημείο στο μπάνιο που να μπορεί να τα βλέπει το παιδί, να αναρωτιέται τι είναι το κάθε τι και πώς το χρησιμοποιούμε. Μέχρι το Μάιο αυτό που είχαμε καταφέρει είναι το βράδυ πριν το μπάνιο της να μας λέει: "Πρώτα τα τσισάκια" και τη βάζαμε να καθίσει στην τουαλέτα. 

Το επόμενο βήμα ήταν να αγοράσουμε ένα βιβλίο σχετικό με τη διακοπή της πάνας. Το διαβάζαμε καθημερινά και με τον καιρό το διαβάζαμε και στην τουαλέτα την ώρα που καθόταν στο καθισματάκι της για να ενισχύσουμε τη διαδικασία.

Επίσης, αγοράσαμε πολλά εσωρουχάκια και χρησιμοοιήσαμε υποσέντονα στο κρεββατάκι της, τον καναπέ και το καθισματάκι στο αυτοκίνητο για να μη λερωθούν, εάν γινόταν κανένα "ατύχημα"

Η αγορά που ήταν value for money ήταν ένα γιογιό ταξιδίου. Μας φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιμο, καθώς το κουβαλούσαμε μαζί όταν ήμασταν έξω. Όποτε η μικρή εκδήλωνε την ανάγκη να κάνει κακάκια ή τσισάκια αμέσως στήναμε το γιογιό! 

Προσωπικά είχα απίστευτο άγχος για την όλη διαδικασία. Της 2 πρώτες εβδομάδες τολμώ να πω ότι είχα φρικάρει εντελώς, καθώς γιατί νόμιζα ότι δε θα κατάφερνα ποτέ να καταλάβω πώς ακριβώς πρέπει να της το εξηγήσω για να κάνει τη διαδικασία σωστά. Ώσπου, ήρθε η μαγική στιγμή που απλά έγινε! Σε ένα μήνα είχαμε βρει όλοι το ρυθμό μας. Εκείνο που με βοήθησε πολύ σε όλη την έρευνα και τις ώρες που διάβαζα άρθρα και φόρουμ ήταν η εξής πληροφορία: πηγαίνουμε το παιδί κάθε 2 περίπου ώρες εμείς στην τουαλέτα για να κάνει την ανάγκη του. Δεν περιμένουμε από αυτό να μας πει. Με το που εφαρμόσαμε αυτή την τακτική όλα έγιναν πιο εύκολα! Φυσικά έπρεπε να κάνει τα τσίσα πριν από τη βόλτα, πριν μπούμε στο αυτοκίνητο, μόλις γυρίζαμε από βόλτα ή το πρωί όταν ξυπνούσε. Οπότε μπήκε και στο μαυλουδάκι της μικρής και αρχισε να μας το λέει εκείνη!

Για να μην κουράζω με άλλες λέξεις, δείτε το βίντεο παρακάτω για να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα!

Anna Mia

Έξυπνα κολπάκια, γρήγορες λύσεις, εύκολη ζωή!
Όσο απαιτητική κι αν είναι η καθημερινότητα και η πραγματικότητα του να είσαι γυναίκα, εργαζόμενη, σύντροφος, νοικοκυρά (κι άλλα πολλά), πάντα θα βρίσκουμε τρόπους να την κάνουμε πιο απλή!
Αυτό είναι το Anna Mia!

Σχετικά Βίντεο